«

»

Δεκ 23 2019

28η Οκτωβρίου 2019

28η ΟκτωβρίουΟ εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 6ο Γενικό Λύκειο ήταν αφιερωμένος θεματικά στα γεγονότα της 14ης Απριλίου 1944 στο Αγρίνιο. Οι οργανωτές της εκδήλωσης (Χ. Ταμπάκης και Χ. Παναγιώτου) μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές (Σοφία Ζαρκανίτη, Μαρία, Πηνελόπη, Ιωάννα, Εύη) θεώρησαν ότι σκόπιμο είναι να μνημονευτεί η θυσία των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, όχι στο πεδίο της μάχης, αλλά στο πεδίο της αντίστασης στον κατακτητή. Γι’ αυτό ο εορτασμός ξεκίνησε με προβολή ολιγόλεπτης ταινίας από το εικαστικό μνημόσυνο του κ. Θανάση Βαλαώρα στην εκτέλεση των «120» και κατόπιν οι μαθήτριες που συμμετείχαν ανέγνωσαν ένα μικρό χρονικό των γεγονότων, το οποίο συνοδευόταν από προβολή οπτικού υλικού. Ελπίζουμε έτσι να δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου τους.
Ακολούθησε ο ορισμός της σημαιοφόρου και των παραστατών του 6ου ΓΕΛ καθώς και η απονομή των αριστείων-βραβείων στους μαθητές που αρίστευσαν και πρώτευσαν στα τμήματά τους αντίστοιχα την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Για τη σχολική χρονιά 2019-2020 ορίστηκε:

Σημαιοφόρος: η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Σπανού Αφροδίτη

Παραστάτες από τη Γ΄ Λυκείου: Παπαροϊδάμη Δέσποινα, Κολοκυθά Μαρία Μαγδαληνή. Από τη Β΄ Λυκείου Βελή Μαρία και Μαρνέζου Ιωάννα και από την Α΄ Λυκείου για την 28η Οκτωβρίου η Τσίντζα Ευαγγελία και για την 25η Μαρτίου η Τομαρίδη Στεφανία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο facebook του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>