«

»

Νοε 18 2017

Συμμετοχή στο βιωματικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια ΙΟΑΣ

 

ΙΟΝΑΣΤην Πέμπτη, 16-11-2017, το τμήμα Α1 του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε στο πρόγραμμα κυκλοφοριακήςαγωγής από το ΙΟΑΣ <Πάνος Μυλωνάς> που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της ΕΛΑΣ Αγρινίου. Το πρόγραμμα απαρτιζόταν από δύο μέρη, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό-βιωματικό. Ήταν εξίσου ενδιαφέροντα και τα δύο. Το θεωρητικό μέρος αποτελούνταν από μια παραστατική εισήγηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία ενός μέλους του ΙΟΑΣ. Ο συγκεκριμένος εισηγητής κατάφερε, μιλώντας στη γλώσσα των παιδιών με αμεσότητα και μεταδοτικότητα, να περάσει  μηνύματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και να κάνει τα παιδιά να σκεφτούν και να προβληματιστούν για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι ως πεζοί, ως συνοδηγοί ή επιβάτες και μετέπειτα ως οδηγοί για να μη χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές στους δρόμους. Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν:

  • το αναποδογύρισμα ενός αυτοκινήτου ενώ βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο φορώντας, φυσικά, ζώνες ασφαλείας.
  • το απότομο σταμάτημα μιας θέσης ενός αυτοκινήτου που τρέχει υποθετικά μόνο με 7 χιλιόμετρα την ώρα και πόσο σημαντική είναι η ζώνη ακόμα και με τόση μικρή ταχύτητα.
  • η δυσκολία περπατήματος σε μια ευθεία φορώντας θολά γυαλιά που προσομοίωναν την όραση ενός ανθρώπου που είχε καταναλώσει μια ποσότητα αλκοόλ.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους-μέλη του ΙΟΑΣ για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν!

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>