«

»

Δεκ 23 2019

Το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου στο CERN στην Ελβετία!

cernphotoΤο 6ο ΓΕΛ Αγρινίου στο CERN στην Ελβετία!
Το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε φέτος εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN. Η εκπαιδευτική εκδρομή έγινε οδικώς και διήρκησε επτά ημέρες (6-12 Νοεμβρίου 2019) στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν και άλλες περιηγήσεις-επισκέψεις. Συμμετείχαν 44 μαθητές από όλες τις τάξεις του λυκείου μας. Το CERN είναι το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής, το μεγαλύτερο στον κόσμο ερευνητικό κέντρο τού είδους του. Στα ιδρυτικά κράτη-μέλη ανήκει και η Ελλάδα ως μόνιμο μέλος του.
Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του CERN, ενημερώθηκαν για όλες τις δραστηριότητές του, καθώς και για τα σπουδαία πειράματα που πραγματοποιούνται σε αυτό και από Έλληνες επιστήμονες.
Η μοναδική αυτή εμπειρία δεν περιορίστηκε μόνο στο CERN, αλλά περιλάμβανε επίσκεψη σε πόλεις τριών χωρών. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο όπου είδαν το κάστρο των Σφόρτσα, τον Περίφημο Καθεδρικό Ναό(Ντουόμο) ,την πανέμορφη Στοά Βιτόριο Εμμανουέλε καθώς και την πιο διάσημη λυρική σκηνή τη Σκάλα του Μιλάνου, στην πολύ όμορφη πόλη Aνσύ στη Γαλλία, στο φημισμένο τουριστικό θέρετρο Σαμονί στη Γαλλία, στην έδρα των περισσοτέρων από 200 διεθνών οργανισμών στη Γενεύη με την υπέροχη λίμνη Leman και στη «κόκκινη» πόλη της Ιταλίας τη Μπολώνια με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα, τους πύργους και τις στοές της.
Το σχολείο πέτυχε τον μορφωτικό του στόχο καλλιέργειας μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής συνείδησης αφού οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές και μελλοντικοί φοιτητές τόσο οι επιστημονικές όσο και οι ταξιδιωτικές ήταν μοναδικές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο facebook του 6ου ΓΕΛ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>