«

»

Δεκ 23 2019

Το 6o ΓΕΛ Αγρινίου πάει Harvard!

Ναύπλιο
Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard στο Ναύπλιο επισκέφτηκαν μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας την Πέμπτη, 28/11/19.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Σχολείο του Μεσολογγίου και είχε ως στόχο την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης». Επρόκειτο ουσιαστικά για μια παρουσίαση κυρίως της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Κέντρου και άλλων διαδικτυακών εργαλείων, που υποστηρίζουν την έρευνα και την εκπαίδευση, και τα οποία, όπως μας τόνισε η υπεύθυνη του ΚΕΣ κ. Ματίνα Γκόγκα, θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στους μαθητές μας κυρίως όταν αυτοί ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.
Αξίζει να τονιστεί η μοναδικότητα του ΚΕΣ του Ναυπλίου, καθώς αποτελεί σημαντικό κόμβο του Παν/μίου του Harvard στην Ευρώπη: Μέσα από τις ποικίλες ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του όχι μόνο συνεχίζει και συμπληρώνει την αποστολή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ουάσιγκτον αλλά στοχεύει και στην εφαρμογή του «θεμελιακού ιδρυτικού σκοπού του» που δεν είναι άλλος από την προαγωγή της μελέτης του ελληνικού πολιτισμού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>